Jeg bliver holdt fast på min faglighed

Dennis Borup er tandplejer i den privatejede tandlægeklinik Sveistrup & Cederbek i Viborg og er praktikvært for studerende fra tandplejeruddannelsen tre uger hvert år.  

Det er tre intense uger, ikke blot for den studerende, men også for Dennis Borup.

”Det er sjovt at blive udfordret. Jeg plejer at sige, at der ikke findes dumme spørgsmål, den studerende skal bare komme an. Jeg har med årene indarbejdet rutiner, som jeg ikke længere tænker så meget over. Det er gavnligt for mig og min faglighed, at jeg skal beskrive og begrunde mine valg”, fortæller Dennis Borup.

Han skulle ikke have lang betænkningstid, da han blev spurgt, om han ville være praktikvært.

”Da jeg selv var under uddannelse, var der tandplejere, som påtog sig at være praktikvært for mig. Derfor har jeg følt mig forpligtet til at give tilbage og tage et medansvar for, at vi sikrer dygtige tandplejere i fremtiden. Det er også med til at pleje klinikkens omdømme, at vi bidrager til at uddanne næste generation", siger Dennis Borup, der selv er uddannet fra 2004.

I klinikken i Viborg får den studerende mulighed for at se andre tandfaglige opgaver. Det kan for eksempel være, når tandlægen har en særlig faglig udfordring med en patient. Det giver den studerende et indtryk af tværfagligheden i en privatpraktiserende klinik, og det kan aflaste Dennis Borup nogle timer i løbet af praktiktiden.

Men ellers er han indforstået med, at han får tre uger med ekstra belastning. ”Jeg er godt brugt om eftermiddagen, når jeg superviseret en studerende, men det er hele indsatsen værd”, siger Dennis Borup.